Zaštita privatnosti i Vaša prava

Odgovorna osoba:

Jobs & Spirit d.o.o.

Ksavera Sandora Dalskog 5

23000 Zadar

Hrvatska

1.Generalni uvod

Jobs & Spirit d.o.o. poštuje Vašu privatnost. Zaštita privatnosti odnosi se na sve kandidate za posao, naše suradnike, korisnike i posjetitelje naše web stranice te predstavnike naših klijenata. Ovdje možete pronaći vrstu osobnih podataka koje prikupljamo, kako koristimo prikupljene informacije, s kime ih dijelimo te prava i izbor koji korisnici web stranice i naši kandidati za posao imaju o načinu na koji koristimo podatke. Opisane su i mjere koje poduzimamo kako bi zaštitili sve prikupljene podatke te način na koji nas možete kontaktirati u vezi privatnosti i zaštite Vaših prava.

2.Način prikupljanja podataka

Prikupljamo osobne podatke o Vama na različite načine, putem naše web stranice i društvenih mreža, na našim službenim okupljanjima i putem telefona, putem prijava za zapošljavanje i osobnih kontakata, kao i u komunikaciji s našim klijentima. Možemo prikupiti sljedeće osobne podatke:

 • kontakt podaci (kao što su ime, adresa i telefonski broj, e-mail adresa),
 • podatke koje nam dostavite o ljudima za koje želite da ih kontaktiramo,
 • ostale podatke koje nam dostavite, e-mailom, putem mobilnih telefona, preko društvenih medija kao facebook ili sličnih društvenih medija, preko našeg kontakt formulara na web stranici www.jobsandspirit.com ili na drugi način.

 

3.Vrsta osbnih podataka koje skupljamo

Ukoliko ste suradnik ili kandidat za posao ili se prijavite na natječaj za posao, možemo skupljati sljedeće vrste osobnih podataka:

 • prijašnja zaposlenja i obrazovanje
 • znanje jezika i ostalih vještina vezanih za posao
 • OIB
 • datum rođenja
 • spol
 • državljanstvo i status radnih dozvola
 • zdravstvene informacije
 • uvjerenja o kaznenoj ili prekršajnoj kažnjavanosti
 • podatke o olakšicama
 • obiteljski status
 • podatke o preporukama
 • podatke koji su sadržani u Vašem životopisu, podatke koje nam dostavite o Vašim profesionalnim interesima i ostale podatke o Vašim kvalifikacijama za zaposlenje.Dodatno, možemo prikupljati podatke koje nam Vi dostavite o drugim osobama, kao podaci o kontaktima za slučaj nužde.

  4.Pružatelji usluga aplikacija trećih strana

  Pružatelji usluga aplikacija trećih strana, kao što su alati za dijeljenje putem društvenih medija, također mogu koristiti automatizirana sredstva za prikupljanje podataka o vašim interakcijama s tim značajkama. Ove informacije se prikupljaju izravno od strane pružatelja usluga i podliježu pravilima privatnosti. U skladu s važećim zakonom nismo odgovorni za politiku privatnosti tih pružatelja usluga.

  Podatke koje prikupimo koristimo za sljedeće aktivnosti:

 • Pružanje usluga pronalaženja radnika i radnih mjesta te povezivanje radnika i poslodavaca,
 • Upravljanje odnosima između naših klijenata,
 • Slanje promotivnih materijala, obavijesti o dostupnim radnim mjestima i drugu komunikaciju o događanjima, promocijama, programima, natjecanjima i istraživanjima tržišta rada
 • Odgovaranje na Vaše upite,
 • Poboljšanje našeg poslovanja (uključujući razvoj, jačanje i analizu naših usluga, upravljanje komunikacijama, analizu podataka, poslove računovodstva, revizije i druge interne poslove),
 • Zaštitu i sprječavanje prijevara i drugih nezakonitih aktivnosti, zahtjeva posjetitelja i korisnika Portala i trećih strana,
 • Provođenje zakonskih obveza i zahtjeva na koje smo dužni odgovoriti, poštivanje ugovornih obveza i naših pravila poslovanja

 

5.Korištenje podataka

Osim navedenih aktivnosti, ukoliko ste suradnik ili kandidat za posao te ste se prijavili za određeno radno mjesto u svrhu podnošenja zahtjeva za radno mjesto, podatke koje smo prikupili možemo koristi i na sljedeće načine:

 • pružiti Vam prilike za zapošljavanje,
 • pružiti Vam dodatne usluge, kao što su edukacija, savjetovanje i usluge vezane za promjenu odabira karijere i zanimanja,
 • procijeniti Vašu prikladnost kao kandidata za određeno radno mjesto te izvršiti analizu podataka, kao što su analiza kandidata za radno mjesto i analizu podatkovne baze dostupnih suradnika, izvršiti procjenu individualnog učinka i sposobnosti, uključujući i ocjenjivanje radnih vještina, određivanje manjka vještina, koristiti podatke kako bi spojili pojedine tražitelje posla ili radnika sa konkretnim radnim mjestima.

Osobne podatke koje smo prikupili ne dijelimo, osim na način kako je to ovdje opisano. Osobne podatke dijelimo sa poslovnim suradnicima koji obavljaju usluge u naše ime temeljem naših uputa. Poslovni suradnici nemaju ovlasti otkriti dobivene podatke niti ih koristiti, osim za potrebe izvršavanja naših naloga ili izvršavanja zakonskih obveza. Vaše osobne podatke možemo podijeliti sa našim kooperantima, a ako ste kandidat za posao i klijentima koji imaju otvorena radna mjesta i interes za zapošljavanje naših korisnika te sa drugim osobama s kojima surađujemo, u svrhu traženja otvorenih radnih mjesta i radnika. Dodatno, Vaše osobne podatke možemo otkriti ukoliko smo na to obvezni po zakonu ili nalogu: sukladno nalogu pravosudnih tijela i kad vjerujemo da je otkrivanje podataka nužno kako bismo spriječili nastanak štete ili financijskog gubitka te u slučajevima istraživanja prijevare ili nezakonitih aktivnosti. Zadržavamo pravo prijenosa prikupljenih podataka u slučaju prijenosa poslovnih udjela (uključujući i stečaj i likvidaciju društva).

6.Korištenje podakte za GoogleAnalytics i Adobe Analytics

Podatke koje prikupljamo možemo koristiti i na druge načine o kojima ćemo Vas obavijesti prije nego počnemo takve podatke prikupljati. Mi koristimo usluge trećih strana, kao što su Google Analytics i Adobe Analytics. Pružatelji tih usluga koriste tehnologiju kako bi nam pomogli u analizi načina našeg rada. Podaci koje te treće strane prikupe (uključujući IP adresu) mogu biti ustupljeni trećim stranama na raspolaganje, kako bi, između ostalog, izvršili analizu korištenja. Da bi ste saznali više o ovom načinu prikupljanja podataka te kako ih možete isključiti, posjetite sljedeće internetske stranice:

Google Analytics:https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Adobe Analytics:http://www.adobe.com/privacy/analytics.html#1

7.Vaša prava prema nama za

 • način komunikacija,
 • uvid u vaše osobne podatke,
 • ispravci, brisanje ili blokada Vaših osobnih podataka.
 • Nudimo Vam izbor o načinu na koji komuniciramo s Vama i kako prikupljamo osobne podatke. Kako biste promijenili Vaše postavke i informacije, tražili uklanjanje s liste primatelja e-pošte, podnijeli zahtjev za promjenu načina komunikacija, uvid u vaše osobne podatke, ispravke, brisanje ili blokadu Vaših osobnih podataka, molimo da nas kontaktirate na niže navedenu adresu. Sukladno zakonu, možete zatražiti uvid u vaše osobne podatke ili zatražiti da ispravimo, izbrišemo ili blokiramo Vaše osobne podatke.

Osobne podatke koje prikupljamo prenosimo izvan zemalja u kojima su izvorno prikupljeni. Te zemlje mogu imati različite zakone o zaštiti osobnih podataka od onih u kojima su podaci prikupljeni. Kada prenesemo podatke u druge zemlje, isti će biti zaštićeni sukladno zakonu privatnosti, a ako ste rezident Europske unije ili Švicarske, prijenos i zaštita podataka će biti izvršena u skladu sa zakonskim obvezama Unije i Švicarske.

Održavamo administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu koja je stvorena kako bi zaštitila osobne podatke od nenamjernih, neovlaštenih i nezakonitih izmjena, otkrivanja, korištenja ili gubitaka.

Kontakt podatci

Jobs & Spirit d.o.o.

Direktor Branko Erich Valčić

Ksavera Šandora Đalskog 5

23000 Zadar / Kroatien

PDV ID: HR05052568447

OIB: 05052568447

Telefon: 00385 91 1803 961

Telefon: 00385 91 4664 624

Email: info@jobsandspirit.com